Opleiding Energetisch Therapeut

De Essentie.
De opleiding tot Psycho- Energetisch Therapeut is bedoeld voor iedereen die zich intuitief, energetisch en spiritueel wil ontwikkelen, kortom je leert om op verschillende niveau’s van ontwikkeling, het grote plaatje zien. Wanneer je dus op een dieper niveau leert kijken naar alles, wat het leven jou brengt, kan je straks veel meer uit je leven halen. Het leert je omgaan met de eigen energie en met de invloeden uit de omgeving, en het brengt je dieper in contact met je eigen gevoel, het brengt je dichter bij je ware essentie.

Groei- en ontwikkeling.

Je leert het mysterie van je eigen leven te ontrafelen. Het is als het ware of we samen op reis gaan, we leren positief nieuwsgierig te zijn naar het hoe en waarom ons leven zich zo heeft ontvouwen als dat het tot nu toe is geweest. Je leert om op een afstandje te kijken naar alles wat er geweest is en wat je daarvan hebt mogen leren. Welke groei- en ontwikkelingskansen heb je weten te benutten? Je leert hoe je op een gezonde positieve manier voortaan kan omgaan met alles wat je overkomt. Door met de stroom van het leven mee te gaan en je bewust te worden dat toeval niet bestaat, kan je leren dat je leven niets anders is dan een fantastische ontdekkinsreis! Ga die reis samen met ons aan!

Beroepsopleiding.

De beroepsopleiding  tot Psycho- Energetisch Therapeut kan beroepsmatig ingezet worden of als aanvulling op je eigen beroep, of als basis om je eigen praktijk te starten.

Wat leren we het 1e jaar?
-Kennismaking met intuitieve en energetische bewustwordingstechnieken.
-Het leren kennen van de healingtechnieken.
-Visualisatietraining.
-Ademoefeningen.
-Psychische zuiverings- en beschermingstechnieken.
-Aandacht in het heden brengen, Mindfulness.
-Aura’s en chakra’s leren waarnemen.

Wat leren we het 2e jaar.

-Toepassen van de kennis en ervaring opgedaan in het 1e jaar door te werken met medecursisten en gasten.
-Het leren geven van een aura- en chakra-reading en healing.
-Verdieping counseling en toegepaste imaginatievaardigheden (T.I).
-Counseling en het werken met tekeningen.
-Een dieper vertrouwen in de eigen intuitie door de praktische oefeningen met elkaar.

Wat leren we het 3e jaar?
-Verdieping door middel van kennis en therapeutisch toepassen van symboliek, mythologie, sprookjes en dromen.
-Het beoefenen van diepere meditatie.
-Inzicht in universele symboliek en de relatie met de geestelijke ontwikkeling van de mens.
-Integratie van methodieken van de afgelopen 2 jaar.
-Werken met gestalttechniek.
-Verdieping persoonlijke ontwikkeling-processen.

Algemeen.
In de opleiding tot energetisch therapeut gaat het om de eigen ervaring. De oefeningen zijn er op gericht om bewust in contact te komen met je eigen gevoel en innerlijk weten. Theorie en praktijk gaan hand in hand, en worden als begeleidingsinstrument toegepast, door in groepjes te werken met je medecursisten.  Middels geleidemeditaties ga je je intuitie verder ontwikkelen, en en deze leer je in te zetten tijdens de praktijkoefeningen.